Изборник Затворити

Vukušić I Djurdjević: Očekujemo pobedu protiv Lučana

Utakmica 4. Kola MozzartBet Superlige Srbije izmedju Kolubare i Mladosti iz Lučana biće odigrana u nedelju 31. avgusta 2022. godine u Lazarevcu sa početkom u 21 čas. Na konferenciji za novinare, koja je pred ovaj meč održana u prostorijama FK Kolubara govorili su šef stručnog štaba Kolubare Dejan Djurdjević i igrač Ante Vukušić.

Vukušić je na ovoj konferenciji za štampu istakao da je sjajno primljen u Lazarevcu i da se u novoj sredini oseća kao kod kuće.

„Zahvaljujući svima u klubu od uprave saigrača, štručnog štaba u Lazarevcu se osećam kao kod kuće, jedan od najboljih trenutaka gostoprimstva u mojoj karijeri. Nadam se da će to potrajati i da ćemo krenuti ka ostvarenju naših ciljeva. Kada je reč o ekipi najbitnije je da je kostur ekipe ostao, rana faza je prvenstva odigrali smo dve utakmice do sada. Gledamo prema napred i ispred nas je još mnogo mnogo rada, jer se svaki igrač mora koncentrirati i na trening. Jer kako se trenira tako se i igra. Ja mislim da imamo stvarno baš dobru ekipu i mislim da ćemo mnogo dobrih stvari tek pokazati.“, kazao je Vukušić.

Vukušić je naveo da su ovu pauzu u prvenstvu zbog odlaganja utakmice sa Radničkim iz Niša iskoristili da se dobro pripreme za dalje izazove.

„Iza nas je jedan stvarno dobar period od dve nedelje treniranja u kontinuitetu i mislim da smo još malo podigli neku svoju formu i da ćemo već to pokazati u nedelju na utakmici“, kazao je Vukušić i naveo da je za dobar rezultat protiv Mladosti potrebno da svaki igrač da više od 100 posto od sebe jer je to jedini način da se dodje do cilja, pobede i tri boda. Vukušić je iskoristio ovu priliku i da pozove navijače Kolubare da u nedelju od 21 čas ispune stadion, jer bi i ta podrška puno značila ekipi u ostvarenju zacrtanog cilja.

Šef stručnog štaba Dejan Djurdjević na pitanje da li u ovom trenutku već ima 11 igrača za utakmicu protiv Mladosti odgovorio je da u ovom trenutku nema 11 već, 14 igrača.

„To je najveći problem, i to su za trenera slatke muke. Ja vrlo često znam da kažem svojim igračima da volim da mi prave probleme. Igrači su tu da treneru prave probleme. Da pred utakmicu ne spavam od nemogućnosti da sastavim najboljih jedanaest, da imam viška kvaliteta i to je u ovom trenutku tako. Ima tu taktičkih zahteva u jednom sistemu jedan igrač savršeno odgovara, a u drugom sistemu možda je žrtva taktike, ali generalno pakujemo to polako, a naravno najvažnije je takmičenje i tri boda, koja bi nam u ovom trenutku dala jedan mir. Jer kad imate rezultat, imate mir“, kazao je Djurdjević.

„Svi volimo pobedu, igramo kući. Teren dobar, dobar je i termin utakmice, nedelja 9 uveče za razliku od prošle godine kada smo leti igrali i u šest, sedam ovo je stvarno značajno dobro. I prošlu utakmicu imali smo solidnu posetu i nadam se da će na ovoj biti još više publike i očekujemo tri boda protiv Lučana“, zaključio je Djurdjević.

Ante Vukušić
Dejan Djurdjević

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore