Изборник Затворити

Djurdjević: Spremamo se za tešku rovovsku bitku koja će trajati čitavo prvenstvo

U prvom prvenstvenom kolu nove fudbalskoj sezone Fudbalski klub Kolubara u ponedeljak 11. jula na domaćem terenu od 20 časova dočekaće ekipu Radničkog 1923 iz Kragujevca. Tim povodom u prostorijama našeg kluba održana je konferencija za štampu na kojoj su govorili šef stručnog štaba Dejan Djurdjević i kapiten Nikola Janković.

“Nismo imali mnogo vremena za neki predah, zbog kratke pauze izmedju dva prvenstva. Odmorili smo nekih desetak dana i odmah krenuli sve iz početka. Pripreme nikad kraće, odradili smo na Zlatiboru, sezona kreće brzo i mislim da smo se dobro spremili. Radili smo i na fizičkom i na taktičkom planu i mislim da spremni dočekujemo prvu utakmicu koja je, kako kažu uvek najbitnija I nadam se da će sve biti kako treba”, kazao je Nikola Janković govoreći o specifičnosti ovogodišnjeg prvenstva I kratke pauze koja je usledila.

Odgovorajući na pitanje o atmosferi I hemiji koja vlada u ekipi Kolubare Janković je kazao da je dobra stvar što je okosnica tima, skoro 90 posto ekipe ostalo na okupu.

“Ta hemija očuvana od prošle sezone daje tezultate. Došlo je par novih igrača tako da mislim da će biti dosta dobro. Uklopili su se, prihvatili smo ih I sve su to sjajni momci tako da neće biti nikakvih problema”, rekao je Janković.

Govoreći o prvom kolu i susretu sa ekipom Radničkog iz Kragujevca Janković je istakao da je ekipa Kolubare u prošloj sezoni iz tri susreta sa kragujevačkim superligašem zabeležili dve pobede I jedan remi i u nekom medjusobnom skoru bila bolja Ii da se nada da će tako biti i u utakmici u ponedeljak.

“Radnički je jedna ekipa koja je dosta promenila svoj igrački kadar i ne znam šta bih o nijima rekao, ali  mislim što se nas tiče da smo dosta kvalitetni i da na svom terenu možemo da dodjemo do kvalitetnog rezultata. Ja se iskreno nadam da će stadion u ponedeljak biti pun. Dobar je termin utakmice, lepo vreme i pozivam sve Lazarevčane da dodju i da nas podrže jer će sigurno biti lepa utakmica koju će biti uživanje gledati”, zaključio je Nikola Janković

Šef stručnog štaba Dejan Djurdjević istakao je govoreći o pripremama pred novu sezonu da je zadovoljan do sada uradjenim, ali da mu sa druge strane dosadašnje iskustvo govori da su pripreme jedno, a prvenstvo nešto sasvim drugo.

„Apsolutno svesni šta se očekuje od nas se spremamo za utakmicu koja je pred nama. Prva, uvek nezgodna i neprijatna, negde kod nas je velika fluktuacija igrača, pa u tom smislu ekipe ne znaju šta da očekuju. Medjutim mi smo uglavnom isti kao što smo bili tako da ćemo pokušati da na temeljima onog što smo dobro odradili prošle godine da nastavimo dalje. Kragujevac je onako dosta promenio ekipu u neku ruku je i oslabljen. Sa druge strane doveli su dobra pojačanja i kvalitetne igrače, ali spremamo se za bitku, da pokušamo da obradujemo naše navijače jer bi nam to bilo jako značajno da u prvom kolu zabeležimo dobar rezultat, pred našom publikom kući“, naveo je Dejan Djurdjević.

Odgovarajući na pitanje da li je u ovom trenutku moguće sagledati kvalitet ekipa u Superligi gde se po kvalitetu u ligi nalazi Kolubara, Djurdjević je odgovorio da je to u ovom trenutku izuzetno teško reći.

„Nepoznanica je velika, prvo ima novih ekipa koji su postali superligaši, a sa druge strane kao i uvek i svim ekipama dosta odlazaka i dolazaka. Prelazni rok je živ, otvorena stvar do 1. septembra tako da će biti tu još promena unutar ekipe, a nije isključeno i kod nas da nam se priključi neki kvalitetan igrač, a da neko i ode“, kazao je Djurdjević i dodao da je fokusiran na ono što ima u ovom trenutku u ekipi i da će pokušati da urade ono što se očekuje na prvoj utakmici kod kuće u dobrom letnjem terminu.

„Mi se spremamo, ne samo u ponedeljak uveče za jednu dugu tešku rovovsku bitku koja će biti celo prvenstvo. Ništa tu neće biti drugačije u odnosu na sva prethodna prvenstva. Par ekipa su gore, mi smo svi tu negde u ljutoj borbi i ja sam ubedjen da će Kolubara biti stabilna, što je u ovom trenutku najvažnije. Znate druga sezona je uvek jako teška. Otišla su nam tri, četiri u svakoj liniji bitna i iskusna igrača Djurić, Bojić i najbolji strelac tima Djuranović. Sve u fudbalu je lako, najteže je postići gol. Treba nadoknaditi to, ali zato su ovi momci tu i uz neke male taktičke promene pokušavamo da izbalansiramo to. I sa bonusima je dosta drugačija slika nego prošle godine. Tako da dosta otvoreni, još uvek, ali spremni krećemo u ovu prvu bitku “, zaključio je Djurdjević.

Utakmica prvog kola protiv Radničkog iz Kragujevca igra se ponedeljak 11. jula od 20 časova na stadionu SRC Kolubara u Lazarevcu.

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore