Изборник Затворити

Djurdjević pred Radnički 1923: Sve dok odlučujete sami o svojoj sudbini, u dobroj ste poziciji

„Ostaje žal što se nismo vratili iz Niša sa nekim pozitivnijim rezultatom, ali to smo apsorvirali o okrećemo se narednom izazovu, a to je utakmica sa Radničkim iz Kragujevca. Po meni utakmica sezone, zato što ili ćemo ući u mirnu luku, ili ćemo strepeti do kraja. Smatram da je to najbitnija utakmica o treba da se usmerimo ka tome, pa videćemo u nedelju., rekao je Marjanović na danas održanoj konferenciji za štampu pred utakmicu koju Kolubara u nedelju igra sa ekipom radničkog 1923 i dodao da je ekipa pred utakmicu u nedelju mirna.

„Atmosfera je dobra, radimo dobro na treninzima i posvećeni smo maksimalno svojim obavezama i znamo šta nam je cilj u nedelju. Pozivam navijače da dodju u što većem broju u nedelju u 13 časova i da budu naš 12 igrač“, zaključio je Marjanović.

Pred utakmicu sa Radničkim iz Kragujevca šef stručnog štaba naveo je da je za Kolubaru svaki trenutak za ovako težak meč dobar, sve dok sami odlučuju o svojoj sudbini.

„Sve dok vi odlučujete o svojoj sudbini i igrate sa mogućnošću da pobedite vi ste u dobroj situaciji i dobar je trenutak. Naravno da imate protivnika, koji će sve da uradi da vam osujeti Vaše planove, ali to jeste sport, pa ko bude bolji taj i trijumfuje“, naveo je Djurdjević.

Osvrćući se na reči Marjanovića, Djurdjević je kazao da mu je izuzetno drago što predstavnik ekipe tako razmišlja.

„Nekad posao trenera nije samo vodjenje treninga, vrlo često napraviti fokus na odredjenu stvar nije lako. Nekada imate odredjene probleme iz raznoraznih razloga, nekad je taj fokus prevelik koji izazove neki grč, a nekad slab. Znači smo svi zajedno tu da iz nedelje u nedelju pokušamo da izanaliziramo ono što je bilo loše da pokušamo da sklonimo sa strane“, naveo je Djurdjević.

„Kragujevac, ekipa koja je pobedila tri utakmice za redom i to mora da se poštuje. Ovde u ligi, osim Zvezde i Partizana može da pobedi tri utakmice za redom. Tu ima igrača koji su igrali u Kolubari i sigurno će imati motiv da se pokažu, ali kao i što je Stefan rekao jako mi je drago da smo svi svesni toga da ova utakmica može da nas opredeli, šta će se desiti dalje, ali i posle nje ništa nije gotovo“, navodi Šef struke Kolubare.

I dalje je veliki broj bodova u opticaju, a borba će biti duga i neizvesna, kazao je Djurdjević i dodao da je samo pitanje da li Kolubara može nešto ranije da uplovi u neku mirniju luku i da nastavimo bez nekog velikog grča.

„Za utakmicu sa Radničkim iz Kragujevca svi su spremni , nemamo igrača koji su suspendovani . U odnosu na protivnika, na teren izvešćemo ono što mislimo da je u tom trenutku najbolje i nadam se da ćemo pogoditi“, zaključio je Djurdjević.

Utakmica Kolubara – Radnički 1923 igra se u nedelju 13. marta sa početkom u 13 časova

Stefan Marjanović
Dejan Djurdjević

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore