Изборник Затворити

Djurdjević pred Čukarički: Samo strpljivo, mirno i staloženo. Prvenstvo je mali maraton

Pred utakmicu sa ekipom Čukaričkog, koja se igra u subotu od 20 časova u Lazarevcu na konferenciji za štampu pred ovaj meč govorili su igrač Nemanja Nikolić i šef stručnog štaba Dejan Djurdjević.

Nemanja Nikolić osvrnuo se kratko I na poraz iz prethodnog kola, koji je Kolubara doživela na gostovanju protiv ekipe Voždovca.

“Ostao je žal za bodovima koji su ostali u Beogradu, a čak i jedan bod bi bio dobar u ovom momentu a mislim da smo zaslužili i sva tri, ali to je fudbal.  Nadam se da ćemo to negde da nadoknadimo i da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i u tom ritmu I onda možemo da se nadamo da ćemo te bodove nadoknaditi”, kazao je Nikolić.

Govoreći o narednom meču sa Čukaričkim, Nikolić je naveo da njegovu ekipu sigurno očekuje napeta I teška utakmica jer je Čukarički ekipa koja je ove godine malo podigla kvalitet sa većom rotacijom igrača.

Sa druge strane mi smo spremni, i mislim das mo na dobrom putu. Pokazali smo već dosta ove sezone I mislim da možemo da se nadamo dobrom rezultatu protiv Čukaričkog”, kazao je Nikolić.

Dejan Djurdjević je naveo da pre svega ima veliki respect za ekipu Čukaričkog, koji godinama u nazad radi dobru stvara kao jako organizovan klub, što se vidi I po rezultatima koje postižu.

“Ove godine napravili su miks mladih I iskusnih igrača I još su se pojačali. Ozbiljan potencijal na svim pozicijama, a na nama u stručnom štabu je jako teško da ih izanaliziramo, jer koga god da stave u tim to je dobro”, kazao je Djurdjević o narednom protivniku Kolubare.

“Mi moramo da budemo strpljivi, mirni I staloženi. U klubu u kojem ja radim moramo biti takvi, jer nemamo prava na aroganciju nikakvu, kakav god rezultat da napravimo moramo da budemo svesni da je ovo jedno dugo takmičenje, fudbalski marathon, gde se na kraju podvlači crta”, upozorava Djurdjević.

“Pripremamo se za Čuku I svestan sam da imamo jako težak zadatak I da je u ovom trenutku Čukarički favorit, ali igramo pred našom publikom gde se fino snalazimo, I gde je poseta jako korektna. Neka energija se oseća na stadionu koju nisam osećao ranije, podiže I daje dodatni motiv momcima da pošteno odradimo šta je do nas”, kaže Djurdjević.

Nemanja Nikolić
Dejan Djurdjević

   

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore