Изборник Затворити

Crvena Zvezda – Kolubara, subota 20 časova

Kolubara u 2. prvenstvenom kolu u subotu od 20 časova na stadionu „Rajko Mitić“ gostuje braniocu titule ekipi Crvene Zvezde. Pred ovo teško gostovanje u prostorijama našeg kluba održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili fudbaler Andreja Stojanović i šef stručnog štaba Dejan Djurdjević.

Andreja Stojanović govoreći o predstojećem gostovanju šampionu Superlige je istakao da je Crvena Zvezda u ovom trenutku najteži mogući protivnik, ali da će on i njegovi saograči dati sve od sebe na ovom meču.

„Mi ćemo dati sve od sebe da pokažemo  naš kvalitet i da se izmerimo sa njima. Za nas mladje igrače ovo je najbolja moguća utakmica da pokažemo šta znamo i na kom smo mi nivou da se izmerimo sa njima. Motivacija za ovu utakmicu nam ne nedostaje“, istako je Andreja Stojanović

Strateg Kolubare Dejan Djurdjević kazao je da je  možda u neku ruku i bolje da se utakmice sa kvalitetnim protivnicima, poput Zvezde i Partizana  igraju na početku prvenstva, jer nadamo se da i ovi veliki klubovi na početku prvenstva još uvek nisu naštelovani.

„Nažalost Crvena Zvezda nas je demantovala protiv ekipe Radničkog iz Niša u prvom kolu, koji ima vrlo kvalitetan sastav a koje su lagano dobili 4:0, što nama daje jedan još veći oprez. Idemo na Marakanu da se pokažemo u lepom svetlu i ako se upiše jedan bod to bi bilo više nego značajno za nas“, rekao je Djurdjević i dodao da će sve uraditi kao i na svakoj utakmici da to bude tako.

„Da li je realno? Pa realno je da je Crvena Zvezda apsolutni favorit, a realno je da mi pokažemo neke dobre stvari na velikoj sceni na Marakani. Velika je šansa za neke mlade, nove igrače da pokažu svoje znanje na velikoj srpskoj fudbalskoj sceni i zavrede pažnju od svih ljudi koji su u fudbalu i treba to iskoristiti na najbolji mogući način“, naveo je Djurdjević.

Strateg Kolubare osvrnuo se na ovoj konferenciji za novinare i na partiju Igora Cvetojevića koji je u prošlom kolu svoj debi u dresu Kolubare krunisao golom.

„ Hrabro smo odlučili da Cvetojević na prošloj utakmici bude bonus, jer je on to zaslužio i na pripremama ne samo na ovim već i na prošlim zimskim gde je bio sa nama. Na njegovu sreću debitovao je u jednoj vrlo korektnoj utakmici. Postigao gol, mogao i drugi i želimo mu, ne samo njemu već svim mladim igračima da iskoriste prilike koje im se ukažu“, istakao je Djurdjević i apostrofirao da je primer Cvetojevića odličan primer za sve mlade igrače.

„Nekada morate da odete iz svog rodnog mesta, da izađete iz zone komfora. Da se malo pomučite, da živite sami i to vas onako gradi kao ličnost,kao čoveka i onda lakše prihvatite surovi profesionalizam i nadgradite se na neki način“, zaključio je Djurdjević.

Andreja Stojanović
Dejan Đurđević

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore