Изборник Затворити

Konferencija za štampu pred meč sa Crvenom Zvezdom

Pred meč 28. kola Linglong tire Superlige Srbije koji Kolubara igra u nedelju od 18:30 na stadionu Rajko Mitić protiv Crvene Zvezde u prostorijama FK Kolubara danas je održana konferencija za medije na kojoj su pored šefa stručnog štaba zeleno-crnih Dejana Djurdjevića govorili I igrači Goran Lončar I Dimitrije Petronijević.

“Očekuje nas sigurno fizički jedna zahtevna utakmica, protiv ekipe koja je trenutno u naletu, koja je stigla tu bodovnu prednost nad najvećim rivalom. Mi idemo tamo, nemamo šta da izgubimo. Mislim da možemo da odigramo dobru utakmicu i da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu“, kazao je Goran Lončar.

Dimitrije Petronijević je naveo da će ekipa na meč sa Zvezdom izaći bez pritiska.
„Mi ćemo izaći bez pritiska, možda da očekujemo i neki povoljan rezultat za nas, što da ne. Imaćemo i mi šansu koji nismo mnogo igrali, jeste odsutno par bitnih igrača, ali nas je ovde 25, tako da svi smo tu kada smo potrebni klubu“, zaključio je Petronijević

Dejan Djurdjević je na današnjoj konferenciji za medije istakao da utakmica sa Zvezdom dolazi u nezgodnom trenutku za njegov tim.

„Jako nezgodna utakmica, u teškom trenutku za nas, u smislu da je bodova sve manje, a kada idete Zvezdi i Partizanu, negde se podrazumeva, pogotovu kada gostujete da to ide na vodenicu domaćina. Ja stvari ne vidim tako ne znam svoju ekipu da pripremam za poraz. Uvek treba da izadjete sportski dostojanstveno da date sve od sebe na terenu. Nekad to bude dobro, nekad loše, a nekad rezultira neočekivanim rezultatom“, kazao je Djurdjević.

„Od svoje ekipe u nedelju očekujem da popravimo utisak iz prve utakmice, koji je bio jako loš ovde u Lazarevcu. To je velika obaveza za sve igrače koji izadju na teren. Sa druge strane imamo personalnih problema, dosta suspendovanih igrača, ali verujte to ništa ne menja. Neki drugi koji dobiju šansu, dobiće je u najboljem mogućem trenutku. Mnoge koje sam trenirao, postali su igrači na utakmici sa Crvenom Zvezdom“, naveo je šef stručnog štaba Kolubare i dodao da je to prilika i šansa za igrače da ih sportska i fudbalska javnost Srbije bolje zapazi.

„Čini mi se da će kolega Stanković izvesti na teren ono što je najbolje u sastavu i ja se radujem tome, jer je ovo još jedna lepa prilika za nas da se još jednom predstavimo lepo fudbalskoj javnosti u Srbiji i da pokušamo da napravimo neki rezultat. Ako bih rekao da je svaki bod koji bi upisali bio više nego dobar za nas ne bi bio nerealan. Stremimo ka tome, jer u životu mora čovek da veruje da bi nešto ostvario“, naveo je Djurdjević.

Šef stručnog štaba Kolubare Dejan Djurdjević ovom prilikom se prisetio i nekih svojih igračkih nastupa na Marakani u dresu OFK Beograda kada su sjajnu generaciju Zvezde sa Prosinečkim, Savićevićem, Najdovskim, Belodedićem na Marakani savladali sa 2:0.
„Iz tog ugla ću pokušati da te svoje impresije i utiske i iskustva prenesem na moje mladje igrače, da se u nedelju protiv velike Crvene Zvezde predstave u najlepšem svetlu.“

Dejan Djurdjević na iskoristio je ovu priliku da Crvenoj Zvezdi i Partizanu čestita na velikom uspehu u Evropi.

„Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal, iako to neki vide drugačije. Veliki uspeh, prezimeli u Evropi, koeficijent, dve ekipe u Ligi šampiona. Svaka čast i za Crvenu zvezdu i za Partizan.“

Dejan Djurdjević
Goran Lončar
Dimitrije Petronijević

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore