Изборник Затворити

Održana konferencija za medije pred utakmicu sa TSC-om

Pred utakmicu koju će fudbaleri FK “Kolubara“ igrati u ponedeljak, 02. avgusta u Senti protiv ekipe TSC-a u okviru 3. kola LingLong Super lige održana je konferencija za medije. Nakon analize predhodne utakmice šef struke Dejan Đurđević i igrač Dejan Đenić govorili su o pripremama i očekivanjima za narednu utakmicu.

Dejan Đenić naveo je da je sledeća utakmica najvažnija i najpreča, bez obzira sa kim se igra.

“Upoznati smo sa tim klubom. Znamo kakve uspehe i rezltate prave zadnjih par godina. Idemo na pobedu, kao i svaku utakmicu do sada. Ako budemo ispoštovali sve što smo se dogovorili sa šefom, utakmica će biti dobra. Najbitnije je upisati bodove. Da li će to biti 1 ili 3 boda, zavisi sve od nas. Vredno smo radili. Žao mi je što nemamo više bodova, mislim da smo ih zaslužili na poslednjoj utakmici. To ćemo konvertirati. Al’ kao što šef kaže da se ne vraćamo na utakmice koje smo izanalizirali. Izvukli smo pouke. Atmosfera je odlična kao i pred svaku utakmicu. Nadam se novom upisivanju bodova.“ – rekao je Đenić.

„Ono što je jako bitno da kažemo jeste da idemo na novi tim koji je za mene primer kako treba da izgleda organizacija jednog kluba u Srbiji i kamo sreće da smo svi na tom nivou, fudbal u Srbiji bi bio mnogo cenjeniji i imali bismo svi mnogo više benefita od toga. To podrazumeva jednu kvalitetnu ekipu, punu na svakoj poziciji. Njihova slabost je jedino odlazak Lukića koji je bio najbolji asistent i najbolji strelac ekipe, ali i bez toga oni su jedna vrlo izbalansirana i kvalitetna ekipa, što na kraju krajeva i njihovi rezultati pokazuju u prve dve utakmice. Prvi su na tabeli i imaju maksimalan broj bodova. To nama ne znači mnogo. Kao što je Đena rekao, najnormalnije se spremamo i analiziramo. Uradili smo ono što treba da uradimo između dve utakmice. Imamo malo problema sa povređenim igračima, malo je rano za to, ali to je sport, to je fudbal. Dešavaju se takve stvari, zato ovi drugi koji su vredno trenirali i radili čekaju kao zapete puške da zauzmu svoju poziciju i pokažu zašto smo ovde. Sve u svemu siguran sam da će biti kvalitetna utkamica, nikakvu specijalnu pripremu nemamo u odnosu na ostale utakmice. Poštujemo i cenimo ekipu TSC-a ali ćemo pokušati da upišemo neki bod, što kaže Đena, upisali smo 1, što je malo, zato idemo napred i rastemo. Mi smo u jednoj fazi stabilizacije i procesa pravljenja ekipe i kluba. Naravno da za to treba određeno vreme, ali put na koji smo krenuli siguran sam da je pravi, i ubrzo će se to prepoznati i kroz same bodove.“ – rekao je Đurđević.

Utakmicu protiv ekipe TSC-a prenosiće TV Arena Sport 1 od 19 časova.

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore