Изборник Затворити

Miloš Djokić: Očekuje nas teška utakmica, ali mi posle ove dve pobede moramo da nastavimo niz pozitivnih rezultata, a to je u ovom trenutku za nas pobeda

Pred subotnji meč sa Metalcem koji se igra od 18 časova na Gradskom stadionu u Lazarevcu u prostorijama FK Kolubara održana je konferencija za medije na kojoj su govorili igrač Miloš Djokić i Šef stručnog štaba Dejan Djurdjević.

Miloš Djokić na konferenciji za štampu pred utakmicu sa Metalcem prvo se osvrnuo na meč koji je Koluabara pobedila prošlog vikenda u Novom Pazaru.

„ Mi kao ekipa smo bili na nivou u Pazaru. Znali smo da nas čeka jedna teška utakmica, vruć teren, a poznavajući Pazar pogotovu na domaćem terenu znali smo da su uvek organizovani, a da im je pobeda bila preko potrebna. Medjutim naša cela ekipa na tom meču je bila na nivou, pokazali smo karakter i odredjeni nivo u igri, kompaktnost i borbu tokom svih 90 minuta što nam je donelo rezultat“, rekao je Djokić, a zatim se osvrnuo i na predstojeći duel sa Metalcem.

„Metalac jeste odlična ekipa, sa mladim i dobrim igračima, a sad su se na polusezoni pojačali sa nekim malo iskusnijim igračima, a posle pobede nad Pazarom i drugog kiksa tako da kažem protiv Vojvodine , mislim da će doći ovde da probaju da ostvare povoljan rezultat. Mi treba da se bavimo samo sobom i mislim da je posle dve početne pobede pouzdanje u ekipi poraslo. Postali smo još bolja ekipa nego što smo bili i svakim danom sve više napredujemo. Očekuje nas teška utakmica to je sigurno, ali mi posle ove dve pobede moramo da nastavimo niz pozitivnih rezultata, a to je u ovom trenutku za nas pobeda“, zaključio je krilni napadač Kolubare Miloš Djokić koji je prisustvo na konferenciji za štampu iskoristio i da pozove navijače da pruže podršku ekipi Kolubare na subotnjoj utakmici sa Metalcem.

Dejan Djurdjević je govoreći o ekipi Metalca istakao da je ta ekipa u drugom delu prvenstva potpuno druga ekipa, jer su promenom trenera kako navodi Djurdjević napravili jedan sistemski reset i u selekciji igrača i u načinu kako igraju.

„Priprema za ovu utakmicu je nešto sasvim drugačije u odnosu na ono što smo znali ranije, u ove dve utakmice smo videli jednu korektnu ekipu, koja je uz malo više sreće mogla da ima i neki bod više, ali sa druge strane mi se stvarno baziramo na naš plan igre i naš plan rada jer sve je otvoreno. Danas vi nemožete ništa sakriti,“ kazao je Djurdjević jer kako on kaže nezavisi  od toga kako će utakmica biti pripremljena već je najvažnije kako će ekipa to izneti na terenu.

„Atmosfera posle dve pobede je dobra, medjutim meni se ne svidja to što to polako počinje da prelazi u jednu euforiju na koju mi apsolutno nemamo pravo, ja sam čovek koji voli uspeh, ali znam kako je to u fudbalu ranjivo“, naveo je Djurdjević i dodao da bi se napravio neki kontinuitet potreban je rezultat iz tri i više utakmice, dve pobede nisu kontinuitet.

Sve ćemo uraditi, da uz pomoć navijača ostvarimo dobar rezultat, ali još jednom moram da naglasim ne svidjaju mi se te euforične priče, jer mnogo bodova je u opticaju i biće tu mnogo muke i problema, a za mene je u ovom trenutku najvažnije da svi konkurišu za tim uz neke sitne povrede, sem Bakića koji je suspendovan zbog kartona“,

Meč 24. kola Ling Long tire Superlige Srbije izmedju Kolubare i Metalca igra se u subotu 26.02.2022. godine na Gradskom stadionu sa početkom u 18 časova. Karte će biti u prodaji na biletarnicama stadiona sat vremena pre početka meča.

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore