Изборник Затворити

Kolubara i AdmiralBet – Ruku pod ruku!

AdmiralBet je postao sponzor još jednog kluba. Ovoga puta fudbalskog, superligaš iz Lazarevca. Kolubara ulazi u porodicu sportskih ekipa koje će finansijski pomagati naša kompanija.

Našli smo interes u odličnim partijama Lazarevčana prošle sezone, želji kluba da afirmiše mlade igrače od kojih je veliki broj ponikao u omladinskom pogonu Kolubare i rođen je u Lazarevcu, ali i činjenici da je fudbal najpopularniji sport u ovom gradu.

Podsetimo, Kolubara je prošle godine nakon ulaska u elitu, završila na desetom mestu, bez problema ostvarila cilj, plasman u sredinu tabele. Radi se o klubu koji postoji više od 103 godine i osnovan je daleke 1919. godine.

Vođeni rukom iskusnog Dejana Đurđevića koji će nastaviti započeto, igrali su odličan fudbal, formirali veoma solidan tim koji za cilj ima novi uzlet i plasman u plej-of naredne sezone. Na tom putu ići će ruku pod ruku sa AdmiralBetom koji uvek ima najviše ambicije i veoma je motivisan da pomaže vrhunski sport.

U godini uspeha reprezentacije, Mundijala u Kataru, kompanija ulazi na velika vrata u najkvalitetniji fudbal u Srbiji sa ciljem da u dogledno vreme „Rudari“, kako ih zovu, budu i deo evropskih takmičenja.

Klub čiji su dres nosile legende poput Nikole Žigića, Nemanje Matića, ali i Marka Grujića, a na čijoj su klupi sedeli veliki treneri poput pokojnog Mana Bajića jednog od učesnika finala Kupa šampiona, Blagoja Paunovića, Ostojića – predvodnika šampionske generacije Obilića, sadašnji trener Đurđević, Dragan Grčić i mnogi drugi je pre samo nekoliko godina bio trećeligaš, a sada igra značajnu ulogu u Superligi. Ambicije poznate kompanije i Kolubare su se poklopile, žele prodor u vrh, da nastave da rastu, unapređuju uslove rada i poslovanja, pružaju šansu mladima, pa svakako da i klub iz Lazarevca i AdmiralBet očekuju mnogo od ove saradnje.

“Sasvim je normalno da ulažemo, uz košarku i u fudbal, to su najpopularniji sportovi na ovim prostorima, a više je razloga što smo se odlučili za Kolubaru”, kaže Marko Ribarić CEO AdmiralBeta.

“Želimo vrhunski fudbal, klub je u Superligi i ima ogroman prostor za napredak, baš kao i kompanija AdmiralBet. Tu smo se ‘našli’, verujemo da najbolje od Kolubare tek dolazi i čast nam je da bude deo zajedničkog projekta. Ovo je velika stvar i za širu društvenu zajednicu, grad Lazarevac, pa je to razlog više da pomognemo da Kolubara napravi vrhunske rezultate. Nije tajna da je naša želja da ovaj vek, kada je klub u pitanju bude mnogo uspešniji nego prethodnih 103 godina. Oni su se digli u prethodnih nekoliko sezona, ali kompanija očekuje od Kolubare borbu za Evropu. I sama popularizacija fudbala u Lazarevcu ima mnoge benefite, kako za sredinu o kojoj govorimo, tako i za našu kompaniju”, naglasio je Ribarić.

“Zahavaljujmo se kompaniji AdmiralBet na ukazanom poverenju i pruženoj ruci saradnje. Kao stari klub sa tradicijom, a mlad klub po stažu u Superligi pokušaćemo da opravdamo ukazano poverenje. Velika je stvar i privilegija što je u moru velikih sportskih kolektiva Fudbalski klub Kolubara prepoznat kao partner od strane velike kompanije kao što je AdmiralBet. Nadamo se da ćemo zajednički opravdati očekivanja sa obe strane“, istakao je predsednik kluba Dragiša Urošević i dodao da je fudbal zajedno sa košarkom prepoznat kao sport broj jedan u lokalnoj zajednici Lazarevca i da će ova saradnja sa kompanijom AdmiralBet, naići na simpatije čitave sportske zajednice Lazarevca.

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore