Изборник Затворити

FK Kolubara prvo učešće u Superligi Srbije okončala na 10. poziciji

Fudbalski klub Kolubara svoje prvo učešće u najkvalitetnijoj fudbalskoj ligi Srbije Superligi u svojoj istoriji okončala je na 10. poziciji. Kolo pre kraja plejauta pobedom nad ekipom Proletera iz Novog Sada od 1:0 obezbedjen je osnovni cilj ove godine, a to je ponovno učešće u najkvalitetnijem klubskom takmičenju u zemlji.

U zadnjem kolu plejauta Kolubara je gostovala ekipi Radnika, u kojoj je šef stručnog štaba pružio šansu igračima koji u prethodnom delu sezone nisu često igrali. I pored dobre igre Kolubara je u ovom meču poražena rezultatom 3:0. Kuriozitet ove utakmice je i činjenica da je Kolubara ovaj meč započela sa čak 6 igrača ispod 21 godine, tako da sudeći po ovoj čiwenici, ljubitelji fudbala u Lazarevcu ne treba da brinu za budućnost lazarevačkog superligaša.

Pred upravom našeg kluba u narednih mesec dana su ozbiljni izazovi, jer novo prvenstvo Superlige startuje već početkom jula, zbog termina odigravanja Svetskog prvenstva u Kataru. Nadamo se da će zeleno crni uz ovu godinu iskustva i takmičenja u Superligi, takmičarsku 2022/23 dočekati još spremniji i ostvariti rezultat kojim će se ponositi svi navijači fudbalskog kolektiva starog 103. godine.

Napred zeleno – crni.
Napred Kolubara.

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore