Изборник Затворити

Eventulna pobeda u Novom Sadu širom bi nam otvorila vrata plejofa, Dukanac

Fudbalere Kolubare u okviru 29. kola Mozzartbet Superlige Srbije u sredu od 18:45 očekuje gostovanje u Novom sadu gde će na stadionu Karadjordje odigrati meč protiv Mladosti Gat. O predstojećem duelu u Novom sadu na konferenciji za medije su govorili iskusni fudbaler Kolubare Nemanja Nikolić i šef stručnog štaba Veroljub Dukanac.

“Oni čekaju momenat da uhvate priključak za timovima koji se bore za opstanak, a nama je takav momenat da se borimo žestoko za plejof. Ako uspemo da utamicu odvedemo u našu korist nama su širom otvorena vrata za plejof”, rekao je strateg Kolubare Veroljub Dukanac.

“Rezultati svih ekipa, pa I dobre igre ekipe Mladosti GAT protiv Zvezde I Partizana nam govore da je liga poprilično izjednačena I da puno podjednakih kvaliteta igrača ima u svim timovima, a samo neke nijanse i segmenti utakmice odluče I odvedu utakmicu u pozitivnom odnosno negativnom smeru”, kazao je Dukanac I dodao da je upravo to slučaj gotovo sa svim utakmicama Kolubare u ovom delu sezone.

“Velikih borbi će još biti do kraja prvenstva,pogotovu ovi timovi koji se bore za opstanak. Tu je prisutan jedan poseban psihološki poseban trenutak u svakoj ekipi I ko bude imao u tim momentima karakterno jake igrače odlučiće tok utakmice u narednom period. Jedna od takvih utakmica nas očekuje sutra u Novom Sadu”, navodi Dukanac I dodaje da je ekipa GAT a sastavljena od velikog broja iskusnih I kvalitetnih igrača.

Nemanja Nikolić pred ovo gostovanje kaže da je atmosfera u ekipi i pored poraza kod kuće na visokom nivou, jer je uopravo ta dobra atmosfera jedna od bitnih karakteristika ovog tima Kolubare.

„Svesni smo kako smo izgubili, koje smo stvari loše radili, i u suštini taj  meč (protiv Napretka) nije bio toliko loš koliko je sam rezultat bio loš”, kaže Nikolić o utakmici iz prethodnog kola I dodaje da u utakmici protiv Mladosti Gat ekipa ima svoj cilj.

Razmišljamo o tome da iz ove utakmice izvučemo maksimom I nadamo se da ćemo posle utakmice dopisivati broj bodova na naš konto. Očekujem da se vratimo na stazu uspeha I da jurimo to mesto u plejofu”, navodi Nikolić.

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore