Изборник Затворити

Dukanac: Lepo je posle dve dobijene utakmice, ali nas sutra očekuje težak ispit

Pred utakmicu 33. kola Linglong tire Superlige Srbije koju ekipa Kolubare igra u utorak od 16 časova na domaćem terenu protiv ekipe Novog Pazara na konferenciji za novinare govorili su igrač Nemanja Andrić i čef stručnog štaba Veroljub Dukanac.

Hvala bogu da smo uspeli da pobedimo u prve dve utakmice i stvarno smo na dobrom putu da ostvarimo zacrtani cilj, a to je opstanak u Superligi. Matematički još uvek nismo obezbedili opstanak, i još ima pet utakmica da se odigra, a nama je svaka sledeća najbitnija. Što pre uspemo da završimo taj posao to je bolje za nas, jer cele godine radimo u određenoj tenziji i dosta bi nam značilo kada bi sutra pobedili i na taj način bi mogli da kažemo da malo rasterećeniji privedemo šampionat kraju, rekao je na konferenciji za medije Nemanja Andrići iskoristio ovu priliku da pozove navijače da sutra ispune tribine Kolubarinog stadiona jer su igrači to svojom borbenošću u igrama u prethodnom periodu zaslužili.

Lepo je sada posle dve dobijene utakmice protiv Metalca i Radničkog u Kragujevcu i svi smo srećni, ali jednostavno nemamo vremena za slavlje, već sutra imamo veoma tešku utakmicu protiv Novog Pazara, koji je ekipa u nekom igračkom uzletu i zadnjih nekoliko utakmica pravi dobre rezultate i dobro igra, tako da imamo težak ispit sutra. Malo smo emotivno potrošeni posle ove dve pobedjene utakmice i treba prikupiti snagu i uozbiljiti ekipu da sutra pokažemo da nije ovo slučajno, kazao je šef stručnog štama Kolubare Veroljub Dukanac i dodao da je njegova ekipa sa prethodne dve pobede napravili veliki iskorak ka opstanku ne samo zbog bodovne razlike koja je vidljiva na tabeli već i zbog činjenice da sve one ekipe koje se bore za opstanak u nastavku prvenstva očekuju i medjusobni dueli.

Nećemo razmišljati o drugima, probaćemo samo da razmišljamo o nama i načinu kako da ovo prvenstvo završimo na najbolji mogući način, naveo je Dukanac i dodao da u sastavu Kolubare protiv Novog Pazara neće biti zbog kartona Bakića i Kočovića.

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore