Изборник Затворити

Djurdjević: Predstoji nam žestoka borba do zadnjeg kola, svaki bod će biti važan

Nakon utakmice 24. kola Ling Long tire Superlige Srbije u kojoj je Metalac savladao Kolubaru rezultatom 0:1, na konferenciji za štampu govorili su šefovi struke Metalca Milija Žižić i Kolubare Dejan Djurdjević.

Trener ekipe Metalca Milija Žižić je istaka i da je pred samu utakmicu najavio da će ovo biti zaista zahtevna utakmica iz dva razloga. Prvi razlog naveo je Žižić je kvalitetan domaćin i u struci i u igračkom kadru i iskoristio ovu priliku da od srca čestita Kolubari na pokazanom do sada u ovom delu šampionata. „Otvorili su i prolećni deo veoma kvalitetno, zbog čega je i ova utakmica za nas bila i zahtevnije jer smo znali kome idemo u goste. Uslovi vremenski su danas bili izuzetno teški i teren je bio jako težak, a mislim da su oba tima na terenu delovala dosta dobro i kvalitetno. Jedna interesantna i zahtevna utakmica gde su i jedni i drugi imali svoje periode dominacije. Mi smo pokazali jednu dozu zrelosti, dobar karakter i iz tog samopouzdanja rodila se i igra i rezultat. Postigli smo dva gola, a slavili smo sa 1:0 i ja sam neizmerno sretan.“

Šef struke domaće Kolubare Dejan Djurdjevi je istakao da je ova utakmica bila dosta zahtevna pre svega u fiziološkom smislu , jer je bilo dosta borbe skoka, druge lopte.

„Mislim da smo u većem periodu utakmice dominirali i onako kvalitetno dolazili do poslednje trećine terena, ali ono što je najbitnije da bi ste ostvarili rezultat morate da postignete gol. Nismo imali taj dodatni kvalitet u zadnjoj trećini. Jednostavno nismo uspeli da damo gol, a kada primite gol na način na koji ste primili, a onda je teško da preokrenete. Sve smo učinili u drugom poluvremenu, formacijski promenili, promenili način igre. Počeli smo malo direktnije da igramo ne bi li se nešto desilo. Bili smo blizu, ali to nije bilo dovoljno“.

Djurdjević se u izjavi osvrnuo i na atmosferu koja je vladala pred ovu utakmicu sa Metalcem.
„Upozoravao sam pre utakmice i bio sam u nekoj vrsti grča pre utakmice iako je naša pozicija bila vrlo komotna, jer ciljevi se menjaju vrlo brzo. Od jedne borbe za opstanak smo došli do toga da se priča o plejofu. Pokušavao sam da sputam to jer znam da to nije dobro. Kolubara je mali klub, uslovno rečeno i nema pravo ni sekunde luksuza. Od prvog dana pričam i ponovno ponavljam da će se ovde žestoka borba voditi do zadnjeg kola, jednostavno svaki bod će biti važan“.

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore