Изборник Затворити

Djurdjević: Nadamo se pozitivnom rezultatu u Nišu

Pred utakmicu 26. kola Ling long tire Superlige Srbije koju ekipa Kolubare u ponedeljak u 18 časova igra u Nišu protiv ekipe Radničkog, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili igrač Andrija Radovanović i šef stručnog štaba Dejan Djurdjević.

Radovanović se ovom prilikom zahvalio svim igračima i stručnom štabu na podršci koju mu kao mladom igraču pružaju i dodao da igra ekipe sada izgleda mnogo bolje nego na početku prvenstva.

„Mislim da smo čak mogli i koji bod više da osvojimo, pogotovu protiv Metalca, ali idemo dalje. U Niš odlazimo da se vratimo sa pozitivnim rezultatom. Ekipa Radničkog je dobra i pre svega iskusna ekipa, ali mi imamo svoje šanse i znamo šta treba da radimo“, kazao je Radovanović.

Radovanović je govorio i o uticaju i podršci koju na njega i Bakića, kao dva mlada odbrambena igrača imaju iskusniji igrači u zadnjoj liniji Vasiljević i Djurić.

„Vaske i Djurić nam mnogo znače. Pomažu nam dosta, pre svega komunikacija medju nama je izvanredna, svi se lepo slažemo tako da to sada izgleda mnogo bolje nego na početku“, kazao je Radovanović.

Šef stručnog štaba Dejan Djurdjević istakao je da se planovi Kolubare i pred gostovanje u Nišu ne menjanu i ostaju isti.

„Mi moramo biti istrajni u zacrtanim ciljevima, a dohvatiti cilj nije lako, morate imati i uspehe i padove, a to je nešto sasvim normalno. Kada napravimo blagi rezime posle poslednje četiri utakmice stvarno imamo razloga da budemo zadovoljni. Možda je to moglo i više, možda i manje, ali uvek u fudbalu završite tamo gde vam je mesto“, navodi Djurdjević.

Djurdjević je na ovoj konferenciji iskoristio priliku da nešto kaže i o igrama mladih igrača, pre svega Bakića i Radovanovića koji su u prethodnom periodu pokazali zavidan nivo igre.

„Mlade ne treba  mnogo hvaliti, skloni su oscilacijama medjutim ovi dečaci su bonusi, igrati u Superligi bonusa to stvarno nije lako i morate da budete jako fokusirani i pre svega poslušni, da slušate trenera, stručni štab i svoje saigrače. Oni pored kvaliteta koje imaju i koji pokazuju na terenu imaju u radnu etiku i moralno voljne osobine koje su jako dobre i to je pravi put da postanu igrači koji će moći da žive od svog rada. Još jednom da ih pohvalimo kao važan šraf ekipe“, kazao je Djurdjević.

Kada je reč o narednoj utakmici protiv Radničkog u Nišu Djurdjević je istakao da ima veliko poštovanje prema velikom klubu i ekipi Radničkog.

„Kada pogledate ekipu sve su to igrači koje znam jako dugo, veoma iskusni i kvalitetni. Odličan spoj mladosti i iskustva, a ono što nije dobro za njih u ovom trenutku je da ne pobedjuju, a sa druge strane to im diže adrenalin, pa verovatno i žele, tu pobedu i više“, kaže Djurdjević.

„Mi smo fokusirani i mirni, na svom putu. Imamo svoj put i svoj cilj, a to je svaka sledeća utakmica. I za ovu utakmicu imam slatke muke. Igrači koji su bili suspendovani zbog kartona su se vratili u konkurenciju i najveći problem mi je da odredim 22 igrača“, navodi Djurdjević pred gostovanje Radničkom i dodaje da to ne znači da ovi igrači koji se ne skidaju ne vrede.

„Kada napravite ovakve rezultate oni vam daju jednu dozu samopouzdanja, koja vam daje mogućnost da lakše na terenu pokažete ono što znate. Da li će biti lako u Nišu, sigurno neće, ali ja ne sumnjam u momke i nadam se nekom pozitivnom rezultatu“, zaključio je Djurdjević.

Andrija Radovanović

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore