Изборник Затворити

Djurdjević: Mirno i staloženo, idemo u Pazar da uradimo ono što je do nas

Pred važnu utakmicu koju fudbaleri Kolubare u okviru 23. kola Ling long Superlige Srbije igraju ove subote u Novom Pazaru protiv istoimene ekipe, u prostorijama našeg kluba održana je konferencija za medije na kojoj su govorili kapiten tima Nikola Janković i šef stručnog štaba Dejan Đurđević.

Govoreći o mogućem ishodu utakmice u Novom Pazaru šef stručnog štaba FK Kolubara Dejan Djurdjević je kazao da je s obzirom na trenutak u kojem se Kolubara nalazi, kao i pozicije na tabeli na kojima se ekipe nalaze, u meču sa Novim Pazarom svaki rezultat je realan.

„Mirno i staloženo, idemo da uradimo ono što je do nas. Da izadjemo na teren, da se potrošimo maksimalno. Mnogo stvari će zavisiti od terena i od protivnika, ali najviše od nas, a svaki rezultat osim poraza za nas bi bio jako kvalitetan“, kazao je Djurdjević.

„Ekipa Pazara je u nezgodnom trenutku, ranjeni lav, a znamo svi da je to opasna situacija za protivnika koji joj dolazi kući kod njih. Znamo svi da je Pazar, što se kaže domaćinska ekipa i da uvek uz svesrdnu pomoć svojih navijača daju možda i više od onog što mogu u odredjenom trenutku, ali ne bavimo se iskreno mnogo njima. Trudimo se da ono što radimo prenesemo na teren. To nekada bude dobro, nekada manje dobro“, kazao je Djurdjević i dodao da je njegova ekipa prema prikazanoj igri zaslužila sigurno više bodova na strani.

„Čini mi se da taj omer izmedju osvojenih bodova i kvaliteta igre koji smo pružilina strani nije bio za mene zadovoljavajući, a gostovanje u Novom Pazaru nam je prva šansa da popravimo te neke stvari. Mirni smo, staloženi, svi smo spremni i imam slatke muke ne da sastavim jedanaest, nego da sastavim protokol od 22 igrača. Možda će u ovom trenutku neki igrači koji zaslužuju da igraju zbog interesa ekipe biti van protokola“, naveo je Djurdjević i dodao da je to dobro, jer to povećava konkurenciju u timu što se vidi i na treninzima.

Kapiten ekipe Nikola Janković osvrnuo se u svojoj izjavi na jako važnu pobedu i bodove koje je Kolubara osvojila prethodnog vikenda na domaćem terenu protiv Voždovca.

„Prvo kolo i jako bitan rezultat za nas. Radili smo spremali se i neke stvari u toj utakmici smo preneli na teren. Rezultat je došao, tako da jako bitna tri boda za nas“, kazao je Janković i dodao da na gostovanju u Pazaru sigurno neće biti lako.

„Jedno od težih gostovanja u Superligi. Ekipa koja sigurno na tabeli ne stoji na mestu, gde bi trebalo da stoji. Skup dobrih igrača, ali mi smo u nekom dobrom trenutku, tako da sigurno dole očekujemo da napravimo dobar rezultat za nas“, zaključio je Janković.

Utakmica 23. kola Ling long Superlige Srbije izmedju Novog Pazara i Kolubare igra se u subotu u 14 časova. Direktan prenos meča obezbedjen je na kanalu Arenasport.

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore