Изборник Затворити

Djurdjević i Lalatović složni – Nerešen rezultat najrealniji

Ekipe Kolubare i Radničkog 1923 iz Kragujevca u okviru 27. kola Ling long Super lige Srbije remizirale su danas u Lazarevcu. Meč je završen bez pogodaka 0:0.

Na konferenciji za medije koja je održana nakon meča šef stručnog štaba Kolubare Dejan Djurdjević je istakao da je nerešen rezultat nakon svega vidjenog tokom utakmice realan epilog meča.

„Sve u svemu mislim da je ovo realan rezultat. Ako može da se nadje nešto ovde pozitivno na ovoj utakmici, to je da mi obično ne znamo da igramo na nerešeno. Eto danas nismo pobedili, ali nismo ni izgubili. Upisali smo jedan bod, tako da svaki bod koji se u ovoj i ovakvoj ligi sa ovoliko klubova koji su ugroženi osvoji, je jako važan, tako da ostaćemo pozitivni. Ima još mnogo utakmica da se igra i nadam se da ćemo ostvariti svoj primaran cilj, a to je opstanak u ligi“.

Djurdjević se kratko osvrnuo i na igru obe ekipe na današnjem meču.
„U današnjem meču mi smo dali malo više na konstrukciju igre, Radnički na opstrukciju. Oni dugim loptama, a mi smo pokušali i onako prividno imali tu dominaciju kroz pas pogotovu prvo poluvreme, vrlo smo korektno iznosili loptu na zadnju trećinu protivnika, medjutim tamo nismo imali ni dubinu ni oštrinu da nešto ozbiljnije pripretimo“.

I šef struke gostujuće ekipe Nenad Lalatović takodje smatra da je najrealniji rezultat danas bio nerešeno i pohvalno se izrazio prema ekipi Kolubare.
 „Ekipa Kolubare dobra, predvodjena dobro od strane kolege Djurdjevića. I jedna i druga ekipa prikazale su dobru igru sa puno duela, bez mnogo nekih lepih akcija. Sveli smo i mi i oni greške na minimum i vodila se rovovoska borba na sredini. Pokušavalo se dugim loptama, jer se po ovakvom terenu teško mogu napraviti tri, četiri precizna pasa. Mogu biti zadovoljan jer ovo je naša četvrta utakmica bez poraza.

 Kada je reč o njegovoj ekipi Lalatović je rekao da je pred njim i njegovim igračima jedna velika borba u narednom periodu pogotovu što ih očekuju dve utakmice kod kuće sa dva rivala koja jure Evropu, a treća sa protivnikom koji juri titulu. Težak raspored je pred nama, zaključio je Lalatović.

NAJVEĆI USPESI KLUBA

2020/21

2. mesto u Prvoj ligi Srbije

1983/84

9. mesto u Drugoj ligi Istok SFR Jugoslavije

2005/06

Polufinale Kupa Srbije i Crne Gore